Haberler

Öğrencilerimiz, Kırşehir Geycek Rüzgar Enerji Santrali'ne (RES) Düzenlenen Teknik Geziye Katıldılar
Tarih: 26.4.2018

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Kırşehir Geycek Rüzgar Enerji Santrali'ne (RES) Dr. Öğretim Üyesi Ekin Aslan koordinatörlüğünde teknik gezi düzenledi.

Polat Elektrik A.Ş. ve Al-Yel Elektrik Üretim A.Ş. tarafından, Kırşehir Mucur'da kurulan Geycek Rüzgâr Enerji Santrali, 70 adet rüzgar türbini ile 168 MW kurulu güce sahiptir. Eylül 2013 yılından bu yana ülkemiz için enerji üretimini sürdürmektedir. Geycek RES yılda 480 milyon kWh elektrik üretmekte ve 175,000 kişinin tüm elektrik ihtiyacını karşılamaktadır.

Ziyaret kapsamında İşletme Müdürü, Elektrik-Elektronik Mühendisi Sayın Enis Yolcu tarafından rüzgar enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren rüzgar türbinlerinin çalışma prensibinin pratikteki kullanımı hakkında bilgiler aktarılmıştır. Daha sonra her biri 125 metre yüksekliğindeki ve 41 metre kanatlara sahip rüzgar türbinleri alanında incelemeler yapılmıştır.

Göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı Sayın Enis Yolcu ve Polat Elektrik ailesine teşekkür ederiz.

Haber Arsiv

Yukarı